marianne-madsen.dk © 2007                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste nyt fra Marianne:

» 19. marts 2007: Læserbrev i JP Århus

Statsministerens kontrolbesøg på Sødalskolen

Sikke et mediestunt af Anders Fogh på Sødalskolen i onsdags (14.03)! Han skulle vække tillid. Men til daglig bliver lærerne dog mødt med alt andet end  tillid. Deres hverdag er præget af kontrol og papirnusseri. Staten  blander sig mere end nogensinde før i lærernes arbejde. Fogh har skabt  et skolesystem, hvor tiden bruges til alt andet en børnene.

Regeringens nye  folkeskolelov påbyder kommunerne at kontrollere og måle alt i mindste detalje i folkeskolerne. Således skal skolerne fremsende alverdens oplysninger i noget, som kaldes for en ”kvalitetsrapport”.  Disse oplysninger er fx lister over elevernes fravær og skolens pædagogiske handlingsplaner. Kommunen skal dernæst rapportere alle disse detaljerede forhold om deres folkeskoler til Undervisningsministeriet.

Hvor langt er det egentlig kommet!? Mon nogen af lærerne eller forældrene på Sødalskolen har konfronteret Fogh med hans detailstyring? Den enkelte lærer burde bruge tiden på at undervise  og til at tage sig af skolebørnene i stedet for at lave rapporter.

Det samme gælder sådan set også kommunen. Med regeringens tiltag skal Århus Kommune bruge tid og penge på rapporter og bureaukrati. Jeg ser hellere disse ressourcer frigjort, så kommunerne kan bruge dem til noget mere fornuftigt. Vores børn fortjener den bedst mulige uddannelse. Derfor burde kommunen kunne bruge pengene til at give vores lærere relevant videreuddannelse – i stedet for at bruge midler på kontornusseri.


Vi skal  have tillid til lærerne. Give kommunen frie hænder og ikke binde dem med krav om detaljerede kvalitetsrapporter. Vi skal have kvalitet - og ikke formynderi for pengene.

Tilbage til tops


» 27. februar 2007: Pressemeddelelse

 

Ny specialenhed skal stoppe kvindehandel i Århus

 

En ny specialenhed skal sættes ind i kampen mod kvindehandel i Århus. Enheden skal blandt andet bestå af repræsentanter fra politiet og kommunen, og den skal være med til at øge indsatsen mod kvindehandel og hjælpe ofrene ud af prostitutionen. Forslaget kommer fra Det Radikale Venstre i Århus, der savner konkrete initiativer i kampen mod kvindehandel

 

Hver eneste dag, år ud og år ind, bliver kvinder i Århus tvunget ud i prostitution. De holdes fanget i bordeller mod deres vilje af bagmænd, der har tvunget dem til landet under falske forudsætninger. Kvindehandel er blevet et problem, som man også i Århus må tage mere alvorligt. Sådan lyder det fra Det Radikale Venstre i byen, som nu foreslår, at Århus Kommune tager initiativ til oprettelsen en ny specialenhed i kampen mod kvindehandel.

 

- Det er svært at forestille sig, men kvindehandel finder også sted i Århus, det viser alle undersøgelser. Men nu må det være slut med at lade stå til, vi må handle, siger Søren Højlund Carlsen, der er kommunalpolitisk koordinator i Det Radikale Venstre i Århus.

 

Politi, kommune og græsrødder

Sammen med Marianne Madsen, der er formand for partiets lokale socialpolitiske udvalg, foreslår de to derfor nu specialenheden. Den skal bestå af eksperter fra kommunen, politiet og en række humanitære organisationer. Enheden skal koordinere den lokale kamp mod kvindehandel og sexslaveri, og samtidig være garant for, at ofrene får den nødvendige hjælp.

 

- Erfaringer fra København viser, at koordinationen mellem de sociale myndigheder, politiet og græsrodseksperterne, som for eksempel Reden, er meget sparsom. Men parterne har forskellig viden og styrker, som samlet set kan gøre en stor forskel. Med en fælles indsats kan vi hjælpe de udenlandske kvinder langt mere effektivt og hurtigt, siger Marianne Madsen.

 

For lidt konkret

Forslaget om en specialenhed kommer kort tid efter, at rådmand Dorthe Laustsen løftede sløret for, at hendes sundhedsstab arbejder med en kampagne mod kvindehandel og prostitution. Et initiativ som de to radikale langt fra mener, er nok.

- Mens de fine ord til kampagnen bliver skrevet, udnyttes kvinderne ude i virkeligheden hver eneste dag. Derfor er en konkret og handlekraftig indsats vigtigere, og alle erfaringer viser, at en koordineret og direkte indsats, er langt det bedste, siger Søren Højlund Carlsen.

 

Politi og Reden bakker op

Ideen om en specielenhed mod kvindehandel møder opbakning fra politiet. Under en debat i Københavns Kommune sidste år, sagde politidirektør i København, Hanne Bech Hansen, at: ”Der er ingen tvivl om, at en målrettet koordinering og udveksling af de informationer, vi hver især kan bidrage med, vil være til gavn for alle – både os som politi, kommunen og græsrodsbevægelserne”, sagde Hanne Bech Hansen til Berlingske Tidende.

 

Den samme holdning tror de to radikale også vil være til stede i Århus.

- Vi håber at alle parter vil kunne se fordelen med en mere koordineret indsats. Det er i hvert fald på høje tid, at også Århus sætter kraftigt ind mod problemet, siger Marianne Madsen.

 

Peter Thyssen og Rabih Azad-Ahmad fra den radikale byrådsgruppe vil fremsætte forslaget om en specialenhed på et kommende byrådsmøde i Århus Kommune.

 

Fakta:

Det skønnes, at 2.000 af de i alt cirka 6.000 prostituerede i Danmark kommer fra udlandet.

EU og FN vurderer, at der hvert år sælges mellem 120.000 og helt op til 500.000 kvinder til Vesteuropa – de fleste kommer fra Østeuropa og tredjeverdenslande.

I 2005 rejste dansk politi 66 sigtelser i sager om kvindehandel og rufferi.

Cirka 4000 mænd bosat i Århus køber jævnligt sex hos en prostitueret, viser en omfattende undersøgelse af mænds sexvaner.

Tilbage til tops